Start week eenzaamheid…

Op de eerste dag van de week tegen de eenzaamheid komt de uitspraak van ‘Henk en Ingrid‘ lekker binnen: Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt niemand vergeten. Het lijkt ongebreideld cynisch. Toch zit er waarheid in. Eenzaamheid is niet iets wat je voor een ander kunt oplossen. Dat moet iedereen zelf doen. Hoe je dat doet is een heel persoonlijke kwestie. Er komt wel wat zelfonderzoek bij kijken. Wie dat niet zonder meer voor elkaar krijgt moet een handje (of soms een stevige hand) hulp krijgen. Maar hoe dan ook: eenzaamheid aanpakken begint en eindigt bij jezelf.

Natuurlijk zijn we allemaal tegen het vergeten van mensen. Tegen onverschilligheid. Tegen verwaarlozing. Tegen hufterigheid. Tegen eenzaamheid? Eenzaamheid is als pijn. Daar moet je iets aan doen.  Er iets aan doen begint bij kennis. Het eerste dat je moet weten is: je kunt het alleen zelf. Hoe dan?  Meer weten? Kijk op de website van de Stichting Eenzaamheid.info.

Als we allemaal een ander behandelen zoals we zelf behandeld willen worden, komen we een heel eind. Het begint dus toch bij jezelf.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Start week eenzaamheid…

  1. Inderdaad begint eenzaamheid in jezelf en kun je er als eerste zelf wat aan doen. Wij zijn als mensen geschapen voor relatie: met God, met elkaar,.. maar zeker ook met jezelf! Als ik het goed met mezelf kan vinden, mezelf accepteer en van mezelf houd, kan ik de ander benaderen en behandelen zoals ik dat zlef graag zou willen. Er is geen leegte die door de andere vervuld moet worden, meer volheid die gedeeld kan worden.
    Fijn dat je hier aandacht aan besteed Jeannette!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s