Faktor5-of Factor5…deskundigheidsbevordering bij #eenzaamheid

Vandaag verscheen ‘Strijders tegen #eenzaamheid’, een boekje uitgegeven door de Coalitie Erbij. Fijn dat aan eenzaamheid steeds meer aandacht wordt gegeven. Zo wordt meer en meer helder dat je onder eenzaamheid net zo veel dingen kunt verstaan als er mensen zijn. En dat de aanpak dan ook niet een uniforme aanpak kan zijn, maar altijd een individuele. Jammer dat de vermelde link naar Faktor5 niet goed is, maar ach…

Faktor5 heeft dat als uitgangspunt: eerst kennis van zaken voor je begint met helpen. Je loopt anders de kans mensen van de wal in de sloot te helpen. Veel hulp bestaat uit mensen met elkaar in contact te brengen. Vaak is het effect fantastisch. Maar vaak is dat helemaal niet wat iemand nodig heeft. Wat dan wel nodig is? Dat hangt van de persoon en de situatie af. Bij Faktor5 kun je als professional leren wat je wel zou kunnen doen. Maar als je Factor5 wilt schijven is dat ook goed, hoor!

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Eenzaam, eenzaamheid, hulpverlening en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.