Slagharen vijfde kern met een Buurtkamer – Hardenberg – Regio – Stentor

Slagharen vijfde kern met een Buurtkamer

  dinsdag 13 september 2011 | 06:08

Tekstgrootte tekst verkleinen

tekst vergroten

SLAGHAREN – Na Hardenberg, De Krim, Dedemsvaart en Balkbrug krijgt Slagharen nu ook een Buurtkamer. Deze is gehuisvest in de hal van de ‘nieuwe’ Praam aan de Dr. Willemslaan.

De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. In het weekeinde is er alleen middagopenstelling.

Een Buurtkamer is een plek waar ouderen elkaar in een gezellige sfeer kunnen ontmoeten voor een praatje, een kopje koffie of thee, het lezen van de krant of samen een activiteit kunnen ondernemen. Het doel is om eenzaamheid te voorkomen of te beperken. Vrijwilligers vervullen de rol van gastvrouw en gastheer, maar zorgen ook ook voor vervoer en klusjes.

In het voorjaar heeft De Stuw alle 60plussers in Slagharen en Schuinesloot gevraagd of ze behoefte hebben aan de komst van een Buurtkamer. Dit onderzoek heeft een dusdanige positieve uitslag opgeleverd dat Slagharen nu de vijfde kern in de gemeente Hardenberg is met een dergelijke ouderenvoorziening.

Donderdagmiddag 22 september om 14.00 uur is de Buurtkamer voor het eerst open.

‘+bgo+ ”; if((‘j’!=”j”)&&(typeof dclkFlashWrite!=”undefined”)){dclkFlashWrite(adcode);}else{document.write(adcode);} }else{ document.write(‘‘); }} var pVM=0;var DCid=(isNaN(“245803382″))?”DCF2″:”DCF245803382”; if(navigator.plugins && navigator.mimeTypes.length){ var x=navigator.plugins[“Shockwave Flash”];if(x && x.description){var pVF=x.description;var y=pVF.indexOf(“Flash “)+6;pVM=pVF.substring(y,pVF.indexOf(“.”,y));}} else if (window.ActiveXObject && window.execScript){ window.execScript(‘on error resume next\npVM=2\ndo\npVM=pVM+1\nset swControl = CreateObject(“ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.”&pVM)\nloop while Err = 0\nOn Error Resume Next\npVM=pVM-1\nSub ‘+DCid+’_FSCommand(ByVal command, ByVal args)\nCall ‘+DCid+’_DoFSCommand(command, args)\nEnd Sub\n’,”VBScript”);} eval(“function “+DCid+”_DoFSCommand(c,a){if(c==’openWindow’)o”+DCid+”.FSWin();}o”+DCid+”=new DCFlash(‘”+DCid+”‘,pVM);”); //–>

Reageren

De website van de Stentor is een platform voor discussie. Lezers wordt de gelegenheid geboden om in forums te reageren op geselecteerde artikelen, commentaren en columns. Scherpe en kritische reacties dragen bij aan het debat. Om de discussie in goede banen te leiden, gelden de volgende spelregels:

1. Elke reactie wordt vooraf door de redactie beoordeeld. De redactie heeft het recht om zonder verdere toelichting bijdragen te weigeren, te bewerken of in te korten.

2. Reacties moeten kort en bondig zijn (maximaal 500 tekens), leesbaar en begrijpelijk zijn en inhoudelijk betrekking hebben op het onderwerp van het betreffende artikel.

3. Voor de discussie gelden elementaire fatsoensnormen. Schuttingtaal en scheldwoorden zijn niet toegestaan.

4. Reacties die beledigend of discriminerend zijn, bedreigingen bevatten of oproepen tot haat of geweld worden niet geplaatst.

5. Reacties mogen geen privégegevens van derden bevatten.

6. Reacties die anoniem zijn of onder een valse naam worden ingestuurd, kunnen worden geweigerd.

7. Reacties mogen geen auteursrechten overtreden en geen commerciële boodschappen bevatten.

8. De Stentor staat open voor kritiek – zowel positief als negatief – op de krant en op haar redacteuren. Correcties en aanvullingen op artikelen zijn welkom. Inhoudsloze kritiek wordt niet geplaatst.

9. Het IP-adres vanwaar wordt gereageerd wordt altijd vastgelegd.

10.Reacties of citaten daaruit mogen worden gebruikt in de papieren krant.

De redactie is niet kinderachtig. Laat u dus niet ontmoedigen door de spelregels. Ze zijn uitsluitend bedoeld om een goede discussie te bevorderen. De redactie gaat zorgvuldig te werk. Mocht u desondanks reacties op de website ontdekken die in strijd zijn met de spelregels of anderszins niet door de beugel kunnen, laat ons dat dan weten via e-mail .

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s