Subsidie voor eenzaamheidsprojecten… gemeenten, let toch op je zaak.

De stofkam door de subsidies, maar… Welzijn Veenendaal  krijgt subsidie voor het project ‘eenzaamheid en dementie’, 37.811 euro voor de komende twee jaar. Uitvoering gevend aan de nota ouderenbeleid (met eenzaamheid als speerpunt) wordt met behulp van jongeren (stagiaires) en spelcomputers geprobeerd ouderen in beweging te krijgen. Gebleken is dat het bij beginnende dementie van belang is dat betrokkenen in beweging blijven.

Dat is prachtig. Geweldig. Mooi.  En jammer. Want hoewel dementie zeker eenzaamheid kan opleveren voor de betrokkene en diens omgeving en elke betrokkenheid beter is dan geen, is er zo veel meer te bereiken met jongeren, met preventie. Hoeveel mensen gaan met deze interventie worden geholpen à raison van hoeveel euro per persoon? Gemeenten, let toch op je zaak.

Meer lezen?

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, eenzaamheid, sociale interventie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s