Stichting LOV – Nieuws – Week tegen Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid 27 juli 2011

Tip voor LOV-coaches: Vrijwilligersbijeenkomst in Rotterdam

De deelnemers aan LOV coachingtrajecten ondervinden vaak drempels bij het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Dagelijkse taken zoals boodschappen doen, maar ook het leggen van sociale contacten worden als moeilijk ervaren. Beperkte zelfstandigheid en maatschappelijke isolatie gaan hand en hand met eenzaam zijn. De vrijwillige coaches versterken dus niet alleen de zelfredzaamheid van de deelnemers, maar zijn vaak ook strijders tegen eenzaamheid. De coachingbijeenkomst is voor sommige deelnemers het lichtpuntje van de week.

Graag wijzen wij onze vrijwilligers op de Week tegen Eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid organiseert Coalitie Erbij vijftien vrijwilligersbijeenkomsten door het hele land, onder het motto: ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle vrijwilligers die in hun werk te maken krijgen met eenzaamheid.

In de vrijwilligersbijeenkomsten komen de volgende vragen aan bod: hoe signaleer je, hoe voorkom je en hoe bestrijd je eenzaamheid? Naast een verdiepende presentatie over eenzaamheid en sociaal konvooi, zullen concrete handvaten worden aangeboden die u kunt toepassen in uw dagelijkse werk. Daarbij staat discussie en het uitwisselen van ervaringen tussen de aanwezige vrijwilligers van verschillende organisaties centraal.

Vrijwilligersbijeenkomst in Rotterdam
Dinsdag 27 september,
Lunch, 11u00 – 14u30,
Leger des Heils

Meer informatie of aanmelden

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s