Zomerschool tegen eenzaamheid | Twenth Ruiten Drie | dé Weekkrant

ALMELO – Vakantietijd zou moeten gaan om ontspanning, gezelligheid en ontmoeting. Maar veel ouderen zien huizenhoog op tegen die vakantietijd. Kinderen, kleinkinderen, buren en vrienden vertrekken, zij blijven achter. De Cosbo (gezamenlijke ouderenbonden in Almelo) doorbreekt met het ROC van Twente en Scoop Welzijn twee weken van eenzaamheid met de Zomerschool Almelo.
Zomerschool Almelo is een gevarieerd pakket met meer dan dertig verschillende activiteiten voor alle 50-plussers uit Almelo en omgeving. Van koken en bakken, denk- en actieve sporten en leuke uitstapjes tot computervaardigheden en EHBO. Al die activiteiten hebben een aantal dingen gemeen: ze zijn leuk, leerzaam en gezellig èn het kost slechts een habbekrats.
Vorig jaar is de Zomerschool Almelo geïntroduceerd door de Cosbo, samen met het ROC van Twente en Scoop Welzijn. Zij keken de kunst een beetje af van de bonden in Brabant. In 2010 ging het om een relatief bescheiden activiteitenaanbod, maar er deden niettemin 186 ouderen aan mee. De jongste rond de 65, de oudste deelnemer was een weduwnaar van 87 die zijn passie voor koken ontdekte.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s