www.pkngouda.nl – Cursus Omgaan met eenzaamheid

Cursus Omgaan met eenzaamheid

Dit jaar organiseert de diaconie van de PKN voor de vijfde keer de cursus ‘omgaan met eenzaamheid’. Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers die op bezoek komen bij eenzame (vaak oudere) mensen.
In Nederland voelt een miljoen ouderen zich vaak eenzaam, waarvan 200.000 zelfs extreem eenzaam. Deze mensen ontmoeten we ook in de kerk en tijdens het bezoekwerk. Het is vaak moeilijk om bij hen op bezoek te gaan. Soms praten ze alleen maar over het feit dat er nooit iemand komt en daar zit je dan als bezoeker die wél komt. Mensen missen hun partner die is overleden. Of mensen vertellen dat ze wel ergens heen gaan maar dat ze genegeerd worden en zich dan nog eenzamer voelen. Wat kun je als bezoeker dan doen?
In de cursus krijgt u geen pasklare antwoorden; die zijn er niet. U leert wel anders kijken naar mensen en de relaties die zij hebben. Vanuit die relaties is er wel wat mogelijk. De cursus wordt gegeven door Adri Slob, wijkverpleegkundige bij ouderen mensen en vanuit de kerk heeft zij ervaring met bezoekwerk o.a. aan ouderen en door Irene Stok, diaconaal consulent van de PKN diaconie. De cursus is geschikt voor iedereen die bezoekwerk doet namens de kerken. Het is een diaconale cursus. Dat betekent dat het geschikt is voor alle kerkgenootschappen omdat het praktisch is en niet theologisch. Er wordt er rekening gehouden met de verschillen in organisatie van het bezoekwerk per kerk.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s