Chatten tegen de eenzaamheid – Nieuws Artikel

Chatten tegen de eenzaamheid

maandag, 27 juni 2011

 

Humanitas-chatproject ‘Het Luisterend Oog’ is in de prijzen gevallen. Vrijwilligers ontvangen online dagelijks mensen die behoefte hebben aan contact.

Zondag 26 juni reikten wethouder Freek Ossel en juryvoorzitter Rudolf Buurma de ‘Meer dan Handen Awards‘ uit aan vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties of projecten die zich met hart en ziel inzetten voor anderen. Humanitas ontving er twee, één publieksprijs en één juryprijs.

Het Luisterend Oog
Humanitas ontwikkelde in 2006 het chatproject ‘Het Luisterend Oog‘. Een plek voor alle mensen in sociaal isolement en voor iedereen die ergens over wil praten waar hij of zij in zijn eigen omgeving niet mee terecht kan. Inmiddels worden er maandelijks meer dan 350 gesprekken gevoerd door meer dan 75 vrijwilligers.

‘Het Luisterend Oog’ geeft online ondersteuning door middel van kortdurende één-op-één chatgesprekken. De ondersteuning gebeurt vanuit gelijkwaardigheid en is erop gericht mensen te helpen zichzelf te helpen. De gesprekken zijn gratis en anoniem.

Meer dan Handen Awards
De Vrijwilligers Centrale Amsterdam organiseerde de ‘Meer dan Handen Awards’ in het kader van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk.

Het chatproject ontving twee prijzen omdat het ‘een innovatief project is dat nog heel groot zou kunnen worden. Zij creëren ook vrijwilligerswerk voor mensen die vroeger geen vrijwilligerswerk konden doen en voor vereniging Humanitas is het stap naar een nieuw terrein.’

Coördinator Agnieszka Przygodzka: “We zijn heel blij en aangenaam verrast  met de twee prijzen. Ik heb het niet verwacht dat we én de Juryprijs én de Publieksprijs zouden winnen! Maar ik wil vooral mijn dankbaarheid uitspreken voor alle vrijwilligers van ‘Het Luisterend Oog’ die elke dag deelnemers te woord te staan via de chat.”

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s