Training Professional

Met deze training bij Faktor5 bereik je dat je eenzaamheid herkent en de juiste hulp kunt bieden. Je weet wanneer je beter kunt doorverwijzen en naar welke soort hulpverlening. Je bent gesprekspartner voor organisaties die op zoek zijn naar oplossingen. Je bent deskundig als het gaat om eenzaamheid. Je kunt in werk of praktijk hulp bieden bij eenzaamheid. Je kunt het geleerde integreren in je bestaande werk of zelf cursussen organiseren ter preventie of aanpak van eenzaamheid. Je bent deskundig.

De training bestaat uit zes trainingsdagen en een terugkomdag, verdeeld over ca. drie maanden.

Om te zorgen dat jouw kennis en vaardigheden ook echt groeien, passen we de inhoud van de training aan de deelnemers aan.  Dit komt in elk geval aan de orde:

  • Eenzaamheid: definitie en afbakening

  • Levenslooppsychologie, persoonlijkheidspsychologie, identiteit

  • Preventie en interventie – Een inventaris van bestaande interventies

  • De cursus Creatief Leven – Opzet, theoretische achtergrond, doelstelling

  • Uw rol als begeleider – didactiek, groepsrollen, communicatie

  • Creativiteitstraining – manieren om uw cliënt te helpen zich ontwikkelen

  • Praktische aspecten van het opzetten van deze cursus

De training op post-HBO niveau leert je de cursus Creatief Leven kennen. Met deze cursus heb je een methode in handen om met uw cliënten aan eenzaamheid te werken. Individueel of in een groep, maar steeds op een positieve, oplossingsgerichte manier. Ook de cursus LEEF!, een methodiek voor preventie van eenzaamheid hoort nu tot je gereedschap.

Als je affiniteit hebt met het thema en minimaal een HBO niveau hebt kun je zich nu aanmelden voor deze training. Kijk op de kalender wanneer en waar de trainingen zijn.

Een enthousiaste gebruiker: “Nog even om duidelijk te maken wat je cursus teweeg brengt :  binnen de kliniekgroep zeggen de meeste clienten tegen me dat ze ‘creatief leven’ het beste onderdeel vinden uit het programma en ze geen één keer willen missen.  Zelf heb ik dat eigenlijk ook. Het is mijn lievelingsblok, ik leer er zelf  heel veel van en haal er enorm veel energie uit.
met vriendelijke groeten,
Rian “

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s