“Dag Eenzaamheid”

eenzaamheid 150x150 Dag Eenzaamheid

eenzaamheid3 150x150 Dag Eenzaamheid

Op zaterdag 25 juni is de Dag tegen eenzaamheid in Maastricht. Rondom Mosae Forum worden dan zo’n 1.000 helium ballonnen uitgedeeld.

De Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht gaat samen met onder andere MVV Maastricht, het Leger des Heils, Trajekt, Solar Glass Scheuten en Zuiderlicht de strijd aan tegen eenzaamheid in Maastricht in omstreken.

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. In Maastricht alleen al voelen 12.000 mensen zich soms of regelmatig eenzaam, en
1.000 mensen zelfs vaak. Eén op de tien mensen heeft er in Nederland mee te kampen. Eenzaamheid is een taboe. Mensen komen er niet graag voor
uit dat ze eenzaam zijn. Terwijl het ieder van ons wel eens overkomt. Wie zich eenzaam voelt, voelt zich verdrietig, leeg, soms angstig. Het overkomt mensen die weinig contacten hebben, maar net zo goed iemand die (schijnbaar) veel goede contacten heeft. Het gaat vaak om ouderen en gehandicapten. Maar ook om mensen van wie men het niet snel verwacht, zoals een broer, tante, buurman of een goede vriend, zij kunnen zich eenzaam voelen zonder dat u het weet. Ook jonge mensen met een op het oog goed gevuld leven.

Zo simpel is de strijd tegen eenzaamheid

Via een speciale campagne wordt er aandacht gevraagd voor eenzaamheid, en wordt het goede voorbeeld gegeven. Juist met kleine gebaren kunnen we veel bereiken. Glimlach eens naar een ander. Zeg eens gedag. Bied iemand in je buurt hulp aan. Help een zieke buurvrouw met strijken. Nodig de
buren en medelanders uit voor een kopje koffie. Organiseer een barbecue in de straat. Bel je ex-collega eens op. Trakteer je collega’s op iets lekkers. Zeg goedemorgen tegen een zwerver. Breng bloemen naar iemand die altijd alleen is. Of begin gewoon een gesprekje over het weer. Het zijn kleine gebaren die de weg openen tot contact. Zo simpel is namelijk de strijd tegen eenzaamheid.

Doe mee

In de Ster werden afgelopen week al gratis twee 1/1 pagina-advertenties geplaatst. In de Q-Park garage zal zaterdag via posters extra aandacht worden gevraagd voor eenzaamheid. Rondom Mosae Forum worden zaterdag dus zo’n 1.000 helium ballonnen uitgedeeld.

Twitters, banner op Maastricht Aktueel en raampostertjes voor wie wil meehelpen mensen bewust te maken, zijn onderdeel van de campagne
die genoemde bedrijven belangeloos ontwikkelden.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s