Kopje thee?

Als je je bezig houdt met sociaal isolement of eenzaamheid, zal het opgevallen zijn.  De tekst van de Google adwords die voorbij komen. Steeds meer wordt verwezen naar eenzaamheid. Blijkbaar is het taboe aan het afnemen.

De standaard vluchtmethode wordt al jaren aangeprezen: de aloude annonce oftewel: dating. Uitgaan wordt ook aangeprezen.

Ook andere dingen komen in zwang.  Zo zie ik steeds meer dat het fijn moet zijn vrijwilligerswerk te doen als oplossing voor eenzaamheid. (Ja, leuk, samen met andere eenzamen andere eenzamen helpen…).

Ook valt op dat sommige bedrijven zich aanbieden als oplosser: “zoek nu up ASK naar eenzaamheid,  alles wat je wilt kopen met eenzaamheid”…

Het ultieme aanbod zag ik vandaag: kruidenthee, gegarandeerd werkzaam tegen eenzaamheid. Ik kan wel opdoeken met mijn individuele benadering en wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Nog een kopje thee misschien?

Thee tegen eenzaamheid?

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Tips tegen eenzaamheid en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s