Geen gespreksstof?

Sta je met je mond vol tanden? Weet je niet wat je moet zeggen? Voel je je daardoor eenzaam? Hier een simpel middeltje dat heel goed werkt.geluk zit in een klein hoekje

Je hoeft je hele leven nooit ofte nimmer om een gespreksonderwerp verlegen te zitten. Er is namelijk één onderwerp dat alle mensen het meest interesseert en dat is: zijzelf. Het mooie is dat je op die manier een prachtig selectiemiddeltje hebt om vrienden mee te vinden.

Het is simpel. Als je iemand ontmoet vraag je naar het leven van die ander. Bedenk zelf vragen, dat maakt het leuker. Bedenk wat jou interesseert. Daar kun je dan naar vragen, en zo merk je meteen of je gezamenlijke interesses hebt.

Het is je toch niet alleen te doen om een gesprek gaande te houden, kom op, zeg… dat is toch niet jouw opdracht in het leven? Daar is de ander net zo goed verantwoordelijk voor!

In het algemeen: interesse tonen in de ander is de eerste stap op weg naar contact. Blijft die ander alleen over zichzelf praten en is er geen wedervraag? Doei! Wegwezen.

Belangrijk: stel een vraag die je niet met ja of nee kunt beantwoorden, maar waar iemand uitgebreid op in moet gaan. Begin je vragen dus bij voorkeur met wat of hoe.

Met deze opdracht help je jezelf: Stel je voor dat je in gesprek bent met iemand. Maak tien vragen die je zou kunnen stellen en schrijf ze op.

Succes!

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in zelfhulp en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s