Friesland zet Zelfregie in tegen eenzaamheid – MOVISIE

Friesland zet Zelfregie in tegen eenzaamheid

Bookmark and Share

4 mei 2011

In maart en april heeft MOVISIE een train-de-trainer ‘Zelfregie in de strijd tegen eenzaamheid’ gegeven voor en met CMO Partoer Fryslân.

CMO Partoer neemt, vanuit het project ‘Integrale aanpak eenzaamheid’, in de provincie Friesland het voortouw in het versterken van zelfregie en eigen kracht. CMO Partoer meldt op haar website dat ‘Tien trainers staan te trappelen om aan de slag te gaan’. Partoer gaat de trainers in de hele provincie inzetten met de training ‘Versterken zelfregie en eigen kracht’, zoals die ontwikkeld is door MOVISIE.

Carla Vrieling, als maatschappelijk werker actief bij Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân, stelt op Partoer.nl: ‘Ik merk dat ik minder in de valkuil van ‘oplosser’ of ‘redder’ trap. Ik heb in de cursus op een praktische manier (oefeningen, rollenspelen) geleerd uit te gaan van wat cliënten wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Soms bedenk je samen creatieve oplossingen voor bepaalde problemen. Dit met behulp van de ontwikkelde methoden.’

Meer weten? Neem contact op met Anouk Poll.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, hulpverlening, ouderen, sociale interventie, Uncategorized, welzijn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s