Nieuw boek uit reformatorische hoek

Het is circa twintig jaar geleden. De oude vrouw woonde boven een winkelstraat en zat altijd in een stoel naast het raam om zicht te hebben op de buitenwereld. Op de mensen die langsliepen, maar nooit binnen kwamen. Het enige wat ze had, waren sigaren en haar hondje.

Dit soort verhalen is ook vandaag de dag op te tekenen. Cijfers laten geen rooskleurig beeld zien. Een op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam, volgens recente onderzoeken. Willy Bakker-Huizinga refereert eraan in ”Kom gerust eens langs”, een boek met de ondertitel ”Het taboe van de eenzaamheid”.

De auteur hoopt met de uitgave een bijdrage te leveren aan het doorbreken van dit maatschappelijke én kerkelijke taboe. Ze kiest voor deze omschrijving, omdat mensen niet snel met hun pijn voor de dag komen. Zeker niet in een cultuur waarin het onder controle hebben van gevoelens als flink wordt beschouwd. Schaamte ligt daardoor op de loer.

Meer lezen op via refdag.nl

Kom gerust eens langs, Willy Bakker-Huizinga; uitg. Voorhoeve, Kampen, 2010; ISBN 978 90 297 9565 4; 140 blz.; € 14,90.

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s