Informatie voor welzijnsorganisaties

Vandaag heb ik vijf verzoeken beantwoord van organisaties die zich bezig houden met welzijn. Allemaal waren ze op zoek naar het antwoord op de vraag hoe zij (en ‘hun vrijwilligers’} eenzaamheid kunnen bestrijden.  Het liefst stuurde ik nu een toverstafje. Maar helaas, in de echte wereld is eenzaamheid een lastig fenomeen. Geen toverstokje, maar helaas ook geen andere kant en klare oplossing.  Vaak zelfs helemaal geen oplossing. Dat is een nare boodschap. Toch valt er heel wat te doen.

Eenzaamheid is complex en moet worden aangepakt, omdat het de gezondheid van miljoenen mensen ondermijnt en daarmee ook de maatschappij. Die aanpak kan alleen succesvol zijn als het met de nodige deskundigheid gebeurt. Steeds meer mensen ontdekken dat het prachtig is om te kunnen helpen bij het aanpakken van eenzaamheid. Want het kan wel! Organisaties doen er goed aan voor ze in de startblokken schieten nog even te kijken op deze site.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, eenzaamheid, hulpverlening, Uncategorized, welzijn, WMO en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s