Gezondheidsrisico eenzaamheid hoger dan roken | 50plus

Je kunt nog zo gezond leven, als je eenzaam bent doet dat je algehele gesteldheid weinig goed. Eenzaamheid is een verborgen ‘killer’ van ouderen. Het bedreigt de gezondheid net zozeer als obesitas of roken, waarschuwt een campagnegroep in Engeland. Een groep weldoeners zegt dat de emotionele effecten wel bekend zijn, maar dat de lichamelijke schade genegeerd wordt. Bijna een op de tien ouderen leidt onder aanzienlijke eenzaamheid, wat leidt tot een grotere kans op depressie, gebrek aan beweging en slechte eetgewoonten. Je kunt nog beter roken dan eenzaam zijn, zo blijkt. Maar goed, in dat laatst heb je niet altijd een keuze.Meer erkenning van het verband tussen eenzaamheid en een slechte gezondheid is nodig in de gezondheidszorg, pleit de ‘Campaign to End Loneliness’. Volgens een enquete onder 2200 mensen, hebben minder dan 20 procent van de mensen ooit iets gehoord of gezien over eenzaamheid als een gezondheidsrisico.
Andrew Barnett, van een van de meewerkende stichtingen, zegt: “We moeten rekening houden met de praktische, emotionele en psychologische implicaties van de steeds groter wordende groep ouderen.” De campagnevoerders staan niet alleen in hun pleidooi. De Wereldgezondheidsorganisatie schat het gezondheidsrisico van eenzaamheid hoger in dan van roken en net zo hoog als van obesitas.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Hartaandoeningen en alzheimer door eenzaamheid
Lees ook:Ouderen zonder partner hebben meer gezondheidsklachten
Lees ook:Hier zit ik dan alleen kerstfeest te vieren……..
Lees ook:Met oma naar Madurodam
Lees ook:Senioren: let op je gewicht!

Heb jij 50plus.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Nog geen twintig procent van de mensen kent het gezondheidsrisico van eenzaamheid… nu ook nog snappen dat het probleem van de ouderen de top van de ijsberg is…

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s