Maken social media eenzaam?

Gisteren werd ik gebeld door de KRO, in verband met een uitzending as zaterdag. Ze wilden weten of social media eenzaamheid verminderen of juist bevorderen. Het is een vraag waar geen antwoord op is, want de ene eenzaamheid is de andere niet.

Je kunt de social media het best zien als een andere manier om met mensen in contact te blijven of om contacten te leggen. Net als de telefoon, maar met oneindig veel meer mogelijkheden.

Om er profijt van te hebben moet je de nieuwe media je wel eigen maken . Dat geldt voor iedereen, eenzaam of niet. Net als bij andere communicatiemiddelen: je moet ze wel gebruiken! Doe je dat niet, ja, dan kan het best eenzaamheid bevorderen.

Oeps… was dat wat ze wilden horen daar bij de KRO? De nuance is altijd lastiger uit te leggen dan een kreet als: Social Media Enhance Loneliness! Er valt veel meer over te zeggen. Soms is het heilzaam, soms niet… lees er meer over in dit artikel.do social media make you lonely

En, ja, kijken, zaterdag!

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, onderzoek, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s