Expats en eenzaamheid… zo doe je dat! Eindhoven Stad – Regio – ED

Expats samen in de Ontdekfabriek

zaterdag 06 november 2010 | 17:44 | Laatst bijgewerkt op: zondag 07 november 2010 | 14:06

Tekstgrootte tekst verkleinen

tekst vergroten

De Ontdekfabriek op Strijp S. Archieffoto Kees Martens

De Ontdekfabriek op Strijp S. Archieffoto Kees Martens

Quantcast

EINDHOVEN – Om te voorkomen dat expats en hun familie in een isolement terecht komen, organiseerde Brainport Development dit weekend een internationale feestavond en een fair.

Een schot in de roos, zo bleek. Ze was amper drie weken in Nederland toen ze in het ziekenhuis in Eindhoven beviel van haar jongste zoontje. Emma Smith uit het Engelse Oxford, sprak (en spreekt) de taal niet, kende vrijwel niemand maar het was een fantastische ervaring, vertelt ze. “En toen kregen we ook nog kraamzorg. Daar waren we helemaal niet op voorbereid, niemand had het ons verteld.. In het begin dacht ik: wat moet ik met zo’n vreemde in huis. Maar het was ‘amazing’.”

Expats in Eindhoven. Volgens voorzichtige schattingen wonen er in de regio ongeveer 3600 kenniswerkers, zegt Astrid van Deelen, projectleider bij Brainport Development. Gemiddeld blijven ze drie jaar, totdat hun opdracht is afgerond en dan vertrekken ze weer. Soms vertrekken ze eerder: bijvoorbeeld omdat hun echtgenotes niet kunnen aarden; geen werk kunnen vinden en in een isolement terecht komen.

Voor hen organiseerde Brainport Development in samenwerking met de Internationale School, de TU, het Expat Centre Brabant en de VVV een ‘internationaal weekend’, met afgelopen vrijdag een international party in Dynamo en zaterdag een ‘international flair’ in de Ontdekfabriek op Strijp-S. Ruim 250 mensen kwamen er kijken naar optredens van Ierse, Chinese of Indiase leerlingen en internationale hapjes proeven, waaronder ook de typisch Hollandse snert met roggebrood en katenspek.

>>Lees maandag meer in het ED.

 

Reacties

laatste eerst

Sorteer reacties

Het was een ‘International Fair’, ipv Flair, te vertalen als een markt of beurs, zie ook de website www.biw2010.nl
Ilse06-11-2010 | 22:56

Reageren

Forumregels

De website van het ED is een platform voor discussie. Lezers wordt de gelegenheid geboden om in forums te reageren op geselecteerde artikelen, commentaren en columns. Scherpe en kritische reacties dragen bij aan het debat. Om de discussie in goede banen te leiden, gelden de volgende spelregels:

1. Elke reactie wordt vooraf door de redactie beoordeeld. De redactie heeft het recht om zonder verdere toelichting bijdragen te weigeren, te bewerken of in te korten.

2. Reacties moeten kort en bondig zijn (maximaal 250 woorden), leesbaar en begrijpelijk zijn en inhoudelijk betrekking hebben op het onderwerp van het betreffende artikel.

3. Voor de discussie gelden elementaire fatsoensnormen. Schuttingtaal en scheldwoorden zijn niet toegestaan.

4. Reacties die beledigend of discriminerend zijn, bedreigingen bevatten of oproepen tot haat of geweld worden niet geplaatst.

5. Reacties mogen geen privégegevens van derden bevatten.

6. Reacties die anoniem zijn of onder een valse naam worden ingestuurd, kunnen worden geweigerd.

7. Reacties mogen geen auteursrechten overtreden en geen commerciële boodschappen bevatten.

8. Het ED staat open voor kritiek – zowel positief als negatief – op de krant en op haar redacteuren. Correcties en aanvullingen op artikelen zijn welkom. Inhoudsloze kritiek wordt niet geplaatst.

9. Het IP-adres vanwaar wordt gereageerd wordt altijd vastgelegd.

10.Reacties of citaten daaruit mogen worden gebruikt in de papieren krant.

De redactie is niet kinderachtig. Laat u dus niet ontmoedigen door de spelregels. Ze zijn uitsluitend bedoeld om een goede discussie te bevorderen. De redactie gaat zorgvuldig te werk. Mocht u desondanks reacties op de website ontdekken die in strijd zijn met de spelregels of anderszins niet door de beugel kunnen, laat ons dat dan weten via e-mail.

via ed.nl

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s