Blog van Jeannette Rijks

Geschreven door Jeannette Rijks
vrijdag 05 november 2010 14:41

Eenzaamheid doet soms denken aan ontwikkelingshulp. Bij Faktor5 leer ik je wat je kan doen, qua hulp. Over eenzaamheid is de reactie vaak: ja, daar moet iets aan gedaan worden… Maar kun je anderen wel echt helpen als het gaat om eenzaamheid? Wat kan een mens zelf doen? En is dat niet veel beter?

Net als bij ontwikkelingshulp weet iedereen die er verstand van heeft, dat je mensen beter niet kunt helpen met hulp, maar met kennis. Anders blijven ze afhankelijk van hulp en dat is, volgens mij tenminste, mensonterend.

Hulp bij eenzaamheid is net ontwikkellingwerk. Eigenlijk is het ontwikkelingswerk. Ontwikkeling van mensen. Weten wat eenzaamheid is, wat het betekent en wat je er aan kunt doen is kennis die iedereen nodig heeft. Te beginnen bij degenen die anderen willen helpen. Gelukkig zijn er heel veel mensen die dat willen. Dikke pluim!

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s