Isolement door sociale media is een mythe

Ondanks alle mythes, maken social media de gebruiker niet minder sociaal. Dat blijkt uit een onderzoek van de bureaus ExactTarget en CoTweet.

De onderzoekers merken op dat actieve gebruikers van websites zoals Facebook en Twitter ook in het offline sociale leven actiever worden. Volgens het rapport zijn intensievere gebruikers van Facebook 27% meer geneigd om vrienden persoonlijk te ontmoeten. Er wordt aan toegevoegd dat deze groep ook 19% meer geneigd is om telefonisch contact te onderhouden met vrienden.

Slechts bij 13% wordt een daling in de persoonlijke ontmoetingen opgetekend. Ook blijkt 19% minder met vrienden te telefoneren. Bij Twitter zijn de cijfers volgens het rapport nog duidelijker. Daar zou 46% meer geneigd zijn om vrienden te ontmoeten, terwijl 33% meer telefonisch contact onderhoudt. Slechts 7% heeft minder ontmoetingen terwijl 13% minder telefoneert. Via

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s