Samen werken aan eenzaamheid

Het Platform Eenzaamheidsbestrijding Leidschendam-Voorburg organiseerde woensdag een interessant en interactief programma rondom het thema eenzaamheid. De bijeenkomst vond plaats bij Woej, in wijk- en dienstencentrum De Groene Loper. Deze middag was voor iedereen die in zijn werk èn in zijn vrijwilligerswerk te maken heeft met eenzaamheid en isolement en die ervaringen wilde uitwisselen met collega’s uit het werkveld van wonen, zorg en welzijn. De bijeenkomst werd bijgewoond door ca. 60 professionals en vrijwilligers en werd officieel geopend door wethouder Gregor Rensen.

Eenzaamheid komt veel voor. Zo’n 30% van de Nederlanders, jong en oud, voelt zich gedurende kortere of langere tijd eenzaam. Mensen die zich eenzaam voelen trekken niet snel aan de bel. Ze vragen niet om hulp. Toch signaleren veel vrijwilligers en professionals eenzaamheid en isolement in hun werk. Zij komen achter de voordeur en kennen de leefwereld van hun cliënten, klanten of bewoners. Maar wat dan? Hoe kun je mensen die zich eenzaam voelen het beste helpen? Eenzaamheid kent immers vele oorzaken, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak.

Het Platform Eenzaamheidsbestrijding is vorig jaar opgericht door een twintigtal professionele en vrijwilligersorganisaties in de gemeente. Met deze middag wilde het Platform het thema eenzaamheid in onze gemeente expliciet onder de aandacht brengen. Vele organisaties zetten zich in bij het verminderen van eenzaamheid. Juist door samen te werken lukt het om dit zo goed mogelijk te doen.

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in hulpverlening, ouderen, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s