Werkt hulp aan ouderen bij eenzaamheid?

Hulp bij eenzaamheid is helaas vaak beperkt tot hulp aan ouderen. Wat we denken te zien aan symptomen van eenzaamheid bij ouderen is echter meestal het eindstadium van een langdurige, chronische, onbehandelde eenzaamheid. Bij geen enkele andere aandoening verwachten wij goede resultaten bij hulp in een eindstadium. Het heeft dan ook geen enkele zin in die gevallen prachtige resultaten te verwachten van de hulp van goedwillende vrijwilligers. Dat dit inderdaad niet werkzaam is, wordt door wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Zie hiervoor het rapport van Movisie: Inspelen op initiatief – Effectieve interventies in de sociale … en het rapport van het Nidi: http://www.nidi.knaw.nl/nl/projects/120010/

Nee, deze dame is niet eenzaam.

Wat wel helpt is te vinden bij de Stichting Eenzaamheid. info

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, hulpverlening, ouderen, sociale interventie, zorg en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s