Steeds meer bellers hulpdienst zijn eenzaam – Westonline

Steeds meer bellers hulpdienst zijn eenzaam

dinsdag 27 april 10 20:02

REGIO – Eenzaamheid is steeds vaker de reden, waarom mensen telefonische hulpdienst Sensoor bellen. Dat blijkt uit het jaarverslag van Sensoor Zuid-Holland Noord (Leiden, Bollenstreek, Rijn- en Veenstreek).

Eerder ging het in een kwart van de telefoontjes over eenzaamheid, afgelopen jaar was dat gegroeid tot eenderde. Een woordvoerder van de afdeling Haaglanden van Sensoor herkent de trend. Ook uit de regio Den Haag en Zoetermeer bellen steeds meer mensen, omdat ze eenzaam zijn.

Sensoor Zuid-Holland Noord kreeg ongeveer 11.000 telefoontjes in 2009. Er belden iets meer vrouwen dan in vorige jaren. De meeste telefoontjes komen al jaren van mensen met psychosociale klachten. Eenzaamheid staat op twee. Ook problemen met gezondheid of relaties zijn vaak reden om te bellen. 

Hulp via chat

Sensoor is een vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers werken tegenwoordig niet alleen meer telefonisch. De organisatie biedt ook hulp via chat. Vooral hulpzoekers onder de dertig jaar maken gebruik van die mogelijkheid.

Posted via web from Jeannette Rijks

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s