Jeannette Rijks : Info van internet > doorsturen, mvg Cor van Dongen

 

—–Oorspronkelijk bericht—–
Van: Cor van Dongen [mailto:corvandongen@hotmail.com]
Verzonden: donderdag 29 april 2010 10:31
Aan: Rijks Jeannette
Onderwerp: Jeannette Rijks : Info van internet > doorsturen, mvg Cor van Dongen

Vijf tips tegen eenzaamheid  

Entopic, laatst gepubliceerd op: 29-4-2010

Zogenaamd happy single, maar stiekem last van eenzaamheid? Je bent niet alleen! 30 procent van de Nederlanders kampt met hetzelfde probleem.

Ben jij happy single? Het lijkt een taboe om het tegenovergestelde toe te geven. Want wat als je niet zo gelukkig bent met je vrijgezellenbestaan en je, vaker dan je wilt toegeven, alleen voelt? Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de Nederlanders af en toe eenzaam is. Dit vervelende gevoel kan zelfs angst, depressie, slaapproblemen en hart- en vaatziekten veroorzaken. Genoeg reden om iets aan je eenzaamheid te doen, maar hoe pak je dat aan?

Bedenk waarom je eenzaam bent. Mis je aangenaam gezelschap om je heen, wil je intenser contact met de mensen die je al kent of wil je meer actie ondernemen? Wat is het wat je mist? Er zijn namelijk twee soorten eenzaamheid: sociale en emotionele eenzaamheid. Je kunt bijvoorbeeld ontevreden zijn omdat je te weinig vrienden hebt óf omdat je graag intiemer wilt zijn met één persoon. Het verschil gaat over kwantiteit versus kwaliteit. Waar heb jij behoefte aan?

Wil je graag je vriendenkring uitbreiden omdat je graag meer mensen om je heen wilt hebben? Blijf dan niet alleen op de bank zitten, maar kom in actie. Zorg zelf voor interactie en creëer gelegenheden die je nieuwe interessante contacten op kunnen leveren. Organiseer bijvoorbeeld etentjes of filmavonden bij je thuis en vraag bestaande vrienden ook bekenden mee te nemen. Of ga vaker naar feestjes van kennissen, je weet nooit wie je daar tegen het lijf loopt.

Ben je dat singlebestaan helemaal beu en op zoek naar die ene speciale persoon met wie je ‘alles’ kunt delen? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een potentiële partner te ontmoeten. Maar helaas kun je de liefde niet afdwingen. Wel kun je ervoor zorgen dat je gelijkgestemde mensen ontmoet door juist dát te doen wat je leuk vindt. Houd je bijvoorbeeld van reizen, zet je trots opzij en boek eens een singlereis. Of houd je van fotograferen, volg een cursus en tref anderen met wie je dezelfde passie deelt.

Houd je gewoon niet van het alleen-zijn en staat de ware nog niet bij je op de stoep? Neem een huisdier! Uit onderzoek blijkt namelijk dat dieren mensen gelukkiger maken. Zo’n puppy doet fanatiek zijn best om het gemis aan liefde en warmte goed te maken. Bovendien moet je een hond elke dag uitlaten, een extra gelegenheid om potentiële kandidaten te ontmoeten. Zie je dit dierengeluk niet zitten? Troost je met de gedachte dat we uiteindelijk allemaal het geluk in onszelf moeten zoeken, single of niet.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: